Douro valley – Portugal

Vin og Yoga


20.-24. september 2018


Velkommen til 4 opplevelsesrike og avslappende dager
i vakre Dourodalen – opplev Portugal på sitt beste.
 

slide008.jpg
 

I september får du den unike muligheten til å være med på vinhøsting med en av Portugals vinprodusenter, Quinta das Peixotas, i det verdenskjente vinområdet Douro Valley. I vakker natur og fredfulle omgivelser får du også sjansen til å ta del i yoga, pusteteknikker og meditasjon. 
 

Portugal er et land med en sterk vintradisjon, og kvaliteten på vinene er anerkjent verden over. Sammen med Joana, fra vingården Quinta das Peixotas inviterer vi deg til å ta del i årets vinhøsting og bidra med å produsere en av de beste vinene i Portugal. 

Disse dagene får vi blant annet være med å tråkke druer på tradisjonell vis, bli kjent med prosessen i en vinproduksjon, plukke vindruer og smake viner, spise lokal portugisisk mat i sosialt samvær, nyte en deilig frokost ved bassengkanten, gå fottur i de vakre åsene, finne ro og gjøre yoga i solnedgang (tilpasset alle nivåer). Turen avsluttes med en dag i vakre Porto by hvor vi får nyte tid på egenhånd, før vi møtes til en aperitiff og en siste felles middag på turen.

visitas-01.jpg
02_vitivini-02.jpg
12063742_898101640276852_2984829931275441971_ny.jpg

NÅR

20. - 24. september 2018


PRIS

8 700 NOK per person
Merk! Ved bestilling innen 20. august, får du EarlyBird RABATT PÅ 20% = 6 960 NOK

HVA ER INKLUDERT:

 • 3 netter på gården Quinta da Pitarrela i Dourodalen.  www.quintadapitarrela.com
 • 1 natt på hotell i sentrum av Porto.
 • Frokost alle dager, lunsj 2 dager, middag 4 dager, inkludert vin til maten.
 • Morgen- og kveldsyoga 3 dager. Yoga tilpasset alle nivåer, og det er frivillig om man vil delta. Fokuset blir grunnleggende yoga, pust og meditasjon. (Temaer: morgenstrekk, hofteåpnere, avspenningsyoga, balanse, finne fokus og ro i egen kropp og pust.) 
 • 1 full dag med omvisning, høsting og tråkking av druer på vingården Quinta das Peixotas. www.quintadaspeixotas.com
 • 1 gaveeske med kolleksjon av tre forskjellige viner som Quinta das Peixotas produserer. 
 • Transport for 4 dager. (Inkludert tur/retur flyplassen)
 • Fottur i de vakre åsene i Dourodalen.
 • En unik sjanse til å møte og bli kjent med en gruppe likesinnede og interessante mennesker. 
 • Tilgang til svømmebasseng, egentid til å slappe av, lade batteriene, lese eller ta en lur. 
 • I tillegg inviterer jeg til en kveld med middag i etterkant av turen, hvor vi smaker vin fra Dourdalen, deler bilder og mimrer om turen.

  (Prisen for overnatting gjelder i delt dobbeltrom med enkeltsenger, ønskes det separat enkeltrom kommer et pristillegg.)


HVA ER IKKE INKLUDERT: 

 • Dine flybilletter, avgifter og baggasjekostand.
 • Reise- og avbestillingsforsikring (Dette er et krav.)
 • Måltider/produkter/aktiviteter som gjøres på egenhånd.
 • Lunch i Porto søndag og mandag før avreise.


ALTERNATIVE TILBUD I TILLEGG:

 • BIKE & EAT: Guidet sykkeltur  i Porto. Guidet sykkeltur langs Duoroelven, hvor vi oppdager gastronomiske skatter på veien. Turen starter i den historiske bydelen, fortsetter langs elven og ender når vi kommer til sjøen. På veien får vi bla. smake god, portugisisk vin og spise Bacalao rett fra fisketorget. OVERNATTING

HVOR SKAL VI BO: Vi skal tilbringe tre netter på den flotte gården, Quinta da Pitarrela, hvor Tiago og Sonia inviterer deg til å glemme det travle dagliglivet og finne fullstendig ro omringet av vinterrasser og naturens underverk. Her kan du nyte en familiær, stille og avslappet atmosfære med fantastisk utsikt over Duorodalen. Landskapet er unikt, bygget i århundrer av menneskehender.  (Bilder under fra Quinta da Pitarrela)

Quinta da Pitarrela
1baaae66-19d3-4408-8a65-1fb1a90fabf4.jpg
slide001.jpg
slide004.jpg
58100813.jpg

"In this space, surrounded by vineyards, guests may enjoy a familiar, quiet and relaxed atmosphere."PORTO

Fjerde og siste natten tilbringes på hotell i hjertet av den historiske byen Porto. Her kan du nyte tid for deg selv; oppdage sjarmerende hus, trange gater, noen av de vakre kirkene dekt av blå fliser og mange imponerende katedraler. Ta en rundtur i et av de mange portvinshusene og besøk Portugals eldste bokhandel (som står på UNESCOs verdensarvliste). Vi møtes på slutten av dagen til en aperitiff og en siste felles middag på turen. 

Aktiviteter, som guidet tur av en lokal, er også tilgjengelig etter ønske. 

roya-ann-miller-463707-unsplash_web.jpg
roya-ann-miller-463707-unsplash_web.jpg
virginie-laune-462414-unsplash_web.jpg


 

TRANSPORT

ANBEFALT FLYREISE: 
Utreise: Torsdag 20. sept, Gardermoen 12.45 –  Porto 18.00. Pris per d.d.: 2033,-
Retur: Mandag 24. sept, Porto 15.45 – Oslo 22.50. Pris per d.d.: 1750,–

Transporten som er inkludert til og fra flyplassen, tar utgangspunkt i disse tidene. Hvis noen ønsker og utvide reisen sin eller møtes et annet sted, avtales det nærmere. 

FRIST FOR PÅMELDING: 1. september (20. august early bird)"Douro is an excess of nature (...) A geological poem. The absolute beauty."
 

– Miguel Torga 

 
 
galeria008.jpg
 
 

En yoga- og vinreise er for meg en nydelig kombinasjon som jeg ønsker å dele med dere. Jeg har en stor lidenskap for reise, yoga og god mat, og har spesielt en kjærlighet for Middelhavet og mat- og vinkulturen der. På mine reiser har jeg lært og oppdaget at mat er medisin for sunne mennesker, og Middelhavskostholdet er et av de sunneste i verden. I Middelhavslandene er vin også en viktig del av et godt måltid, (selvfølgelig i små doser), i tillegg til å nyte måltidet i godt selskap, er det med på å skape en god livskvalitet. Vi skal ta vare på kropp og helse på flere vis på denne turen :)

Bildet er fra mitt opphold i India, hvor jeg ble sertifisert som yogainstruktør.

Gleder meg til tur med dere!